Дороги Великобританії будуть оснащені унікальною підзарядкою для електромобілів на ходу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дороги Великобританії будуть оснащені унікальною підзарядкою для електромобілів на ходу

Технології&Авто
530
Дорожнє агентство Великобританії працює над оснащенням найбільших автомагістралей країни системою бездротової зарядки, яка буде заряджати акумулятори електромобілів під час руху. Для ефективного поповнення заряду акумулятора досить просто їхати в авто по такій дорозі – зарядка буде працювати навіть на великій швидкості руху.
Ефективність обраної методики передачі енергії сягає 85%. Як повідомляється, нові дороги будуть надзвичайно стійкі до вібрації і змін погодних умов.
Система спроектована таким чином, щоб відповідати максимальному рівню безпеки як для людей, так і для тварин, які люблять забиратися під автомобіль, або перетинати дорожнє полотно.
Технологія передбачає живлення всіх транспортних засобів, починаючи від звичних електромобілів, і закінчуючи спеціальною технікою.
Англійські експерти вважають, що в найближчому майбутньому автолюбителі будуть ставитися до бездротової технології підзарядки так само буденно, як зараз сприймають можливість переходу на бездротові мережі Wi-Fi.
Відзначимо, що в рамках проекту Source London в столиці Великобританії буде створена інфраструктура електрозарядних станцій з доступністю в межах милі для кожного жителя мегаполісу.
На сьогодні в Лондоні вже існує мережа зарядних станцій, яка включає в себе, як повідомляється, 1400 станцій. Ініціатива передбачає збільшення їхньої кількості більше, ніж в 4 рази – до 6 тисяч станцій.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас