Курченко оголошений у міжнародний розшук за скраплений газ - Генпрокуратура — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курченко оголошений у міжнародний розшук за скраплений газ - Генпрокуратура

Енергетика
634
Генеральна прокуратура почала кримінальне провадження по операціях зі скрапленим газом. У цьому кримінальному провадженні фігурують чиновники низки державних підприємств, а також бізнесмен Сергій Курченко. Про це на брифінгу повідомив начальник Головного управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Олексій Денисюк, передає кореспондент УНН.
Він повідомив, що ГПУ розпочала кримінальне провадження щодо посадових осіб, державних підприємств – виробників скрапленого газу, акціонерних товариств “Укргазвидобування”, “Чорноморнафтогаз”, “Укрнафта” і Української аграрної біржі, які під виглядом реалізації газу для потреб населення навмисне завищили обсяги реальних потреб у ньому, а утворені таким чином надлишки газу, отримані ними за пільговими цінами, реалізовували вже за ринковими цінами власникам автозаправок. Встановлено, що в результаті таких угод населення не отримало 165 тис. тонн скрапленого газу на суму більше 1 млрд грн.
“У цьому кримінальному провадженні ГПУ оголосила підозру голові спостережної ради ГК “СЄПЕК” Сергію Курченку, який оголошений в розшук. Також в цій справі за рішенням судів обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою керівнику підприємства, через яке легалізовувались незаконно отримані гроші, а також керівнику причетної до цих угод банківської установи”, – сказав О.Денисюк.
Відзначимо, що, за інформацією МВС, в розшук С.Курченка, як особу, яка переховується від органів, подало Слідче управління СБУ. Для С.Курченка запобіжний захід обрано у вигляді “постанови суду про дозвіл на затримання з метою приводу”.
При цьому датою зникнення бізнесмена заявлено 19 лютого поточного року.
Нагадаємо, раніше стало відомо, що Міндоходів заарештувало рахунки С.Курченка.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас