ЄС до кінця року планує запустити шість супутників Galileo за допомогою ракет "Союз-СТ" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС до кінця року планує запустити шість супутників Galileo за допомогою ракет "Союз-СТ"

Технології&Авто
1003
Європейське космічне агентство (ЄКА) планує цього року здійснити запуск ще шести супутників навігаційної системи Galileo. Про це повідомив у середу глава представництва ЄКА в РФ Рене Пішель.
Він нагадав, що 4 супутники цієї системи, які зараз на орбіті, були запущені в 2011-2012 роках. Це мінімальне число апаратів, що дозволяють здійснювати навігацію об’єктів. “Цього року ми плануємо запустити ще шість супутників. Всі три пуски (по два супутники на кожен запуск) будуть здійснені з космодрому Куру за допомогою російських ракет-носіїв “Союз-СТ”, – сказав Пішель.
За його словами, минулого року робота чотирьох супутників, що знаходяться на орбіті, була зав’язана на велике число наземних станцій, а кваліфікаційні випробування підтвердили, що система працює штатно. За планами ЄКА, всього на орбіті має знаходитися 30 супутників Galileo, які будуть контролюватися з декількох центрів управління польотами із Землі. “Кошти на створення системи вже виділені. Поки вони надаються Європейським космічним агентством і Єврокомісією. Але після розгортання системи Єврокомісія повністю візьме фінансування системи на себе”, – зазначив Пішель.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас