Пшонка привласнив велику суму коштів, призначену на будівництво нової будівлі Генпрокуратури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пшонка привласнив велику суму коштів, призначену на будівництво нової будівлі Генпрокуратури

Казна та Політика
1241
Головне слідче управління Генеральної прокуратури України розслідує кримінальні провадження щодо колишнього генпрокурора Віктора Пшонки з присвоєння бюджетних коштів в особливо великих розмірах, зловживання владою і хабарництва.
Як повідомила прес-служба Генпрокуратури в середу, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено дані про вчинення В.Пшонкою кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою) і ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.
Екс-генпрокурору, зокрема, інкримінують заволодіння в 2010-2014 роках бюджетними коштами в особливо великих розмірах, виділених на будівництво нової будівлі Генпрокуратури України.
Крім того, одне з проваджень стосується отримання В.Пшонкою за попередньою змовою зі своїм сином – народним депутатом України Артемом Пшонкою – неправомірної вигоди для себе та членів своєї сім’ї за непритягнення осіб до встановленої законом кримінальної відповідальності.
Вищевказані особи також отримували неправомірну вигоду за відкриття замовних кримінальних виробництв, зміну запобіжного заходу з утримання під вартою на менш сувору, незаконний арешт майна для його подальшого скасування за винагороду, проведення обшуків з метою залякування, прикриття незаконного бізнесу, а також сприяння рейдерським захопленням підприємств.
У зазначених кримінальних процесах триває досудове розслідування. Головне слідче управління Генпрокуратури проводить першочергові слідчі дії.
Раніше в квітні Генпрокуратура України відкрила кримінальне провадження щодо В.Пшонки за фактом зловживання владою або службовим становищем: встановлено, що він, проявляючи умисну бездіяльність в інтересах Віктора Януковича і діючи в особистих інтересах, направляв роботу органів на незаконне протидія мирним протестам у Києві з листопада 2013 по лютий 2014 року. Слідство також з’ясовує факти умисної неналежної організації В.Пшонкою розслідування правопорушень стосовно мирних мітингувальників на Майдані Незалежності в Києві, що призвело до непритягнення винних осіб до відповідальності.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас