РФ просить Туреччину відкласти нові вимоги до російських закордонних паспортів до осені - бо росіяни відмовляються від турів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ просить Туреччину відкласти нові вимоги до російських закордонних паспортів до осені - бо росіяни відмовляються від турів

Світ
2471
Асоціація туроператорів Росії попросила владу Туреччини перенести на осінь зміну вимог до закордонних паспортів росіян. АТОР повідомила, що отримує багато звернень від туристів, які раптово дізналися, що їхні паспорти не відповідають новим правилам перетину кордону Туреччини, при тому, що на момент купівлі туру все було в порядку. «Туристичні компанії фіксують відмови від турів до Туреччини, причиною яких є раптове введення нового порядку в’їзду в країну», – йдеться в повідомленні АТОР.
Напередодні Російський союз туріндустрії (РСТ) попросив МЗС Туреччини відкласти введення нових правил хоча б до середини травня 2014 р., щоб у росіян не зривалися заплановані поїздки на травневі свята.
У середині квітня Туреччина зажадала, щоб на момент в’їзду в країну закордонний паспорт громадянина Росії був дійсний ще протягом щонайменше чотирьох місяців. Цієї вимоги почали дотримуватися при перевірці паспортів на кордоні, і мінімум трьом туристам довелося повернутися до Росії. Досі мінімальний термін дії закордонних паспортів становив три місяці і на кордоні це часто не перевіряли зовсім.
«Зараз туроператори намагаються працювати на випередження і інформувати туристів про нововведення, пропонувати їм альтернативні варіанти турів. При цьому російський турринок впевнений, що нові правила завдали б менший збиток для туріндустрії Туреччини та Росії, якби влада Туреччини ввела їх після закінчення високого туристичного сезону, а не напередодні», – повідомляє АТОР.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас