Apple впритул приступила до створення сервісу мобільних платежів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple впритул приступила до створення сервісу мобільних платежів

Фондовий ринок
276
Компанія Apple веде переговори з топ-менеджерами індустрії електронних платежів, які можуть очолити розробку цього сервісу в інтересах Apple, повідомляє видання Re/code з посиланням на інформовані джерела. Це означає безпосередній початок роботи над платіжними сервісами Apple, про можливість створення яких вперше заговорили на ринку минулого року.
За даними видання, голова комерційного підрозділу Apple Дженніфер Бейлі, яка на сьогодні очолює проект розробки, зустрічалася з кандидатами на дві керівні позиції – директора з продукції та директора з бізнес-розвитку.
Чутки про те, що Apple має намір запустити власну платіжну платформу, ходять на ринку з минулого року. «У них дуже, дуже серйозні амбіції», – говорить одне з джерел Re/code, уточнюючи, що Apple хоче дозволити користувачам платити за реальні товари не тільки в додатках і на сайтах, але й у звичайних магазинах зі своїх смартфонів і планшетів.
Раніше Apple повідомляла, що її користувачі зареєстрували близько 600 мільйонів акаунтів на сервісі iTunes, кожен з яких прив’язаний до банківської карти, і ця база користувача може стати основою для платіжного сервісу. За даними на кінець грудня 2013 року в світі було реалізовано майже 700 мільйонів iOS-пристроїв, тому навіть якщо мобільний платіжний сервіс Apple буде реалізований виключно для платформи iOS, то компанія вже створить собі додаткове джерело доходу.
За даними ЗМІ, Apple також розглядає можливість співпраці з PayPal, а раніше хотіла придбати розробника рішень для мобільних платежів Square. У ході конференц-дзвінка в січні голова Apple Тім Кук заявив, що компанія не виключає використання сканера відбитків пальців Touch ID для верифікації мобільних платежів в майбутньому.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас