Мінрегіон планує здешевити будівництво "Повітряного експресу" у Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон планує здешевити будівництво "Повітряного експресу" у Києві

Казна та Політика
919
Шляхи швидкого вирішення проблеми організації залізничного пасажирського сполучення Центрального вокзалу і міжнародного аеропорту “Бориспіль” обговорили на нараді в Мінрегіоні під головуванням заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Дмитра Ісаєнка, повідомляє прес-служба Міністерства.
Техніко-економічне обгрунтування цього проекту було затверджено колишнім Урядом України ще в березні 2011 року, але проектування завершено не було, тому будівництво так і не розпочалося. Станом на січень 2014 р. загальна кошторисна вартість проекту “Повітряний експрес” становила 3 222,6 млн.грн., Крім того, вартість рухомого складу (4 поїзди) – 510,7 млн. грн.
За словами Дмитра Ісаєнка, сьогодні є перспектива приступити до будівництва проекту і прискорити терміни його реалізації, які попередньо становлять 28 місяців. Він повідомив, що за дорученням віце-прем’єр-міністра України – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимира Гройсмана попередньо було розглянуто низку проектних рішень з мінімізації витрат і здешевлення проекту в цілому.
“Розглядається, зокрема, можливість заміни технічного рішення з будівництва підземного тунелю і залізничного терміналу біля терміналу “D” аеропорту на наземну естакаду і криту платформу у вигляді “тубуса”, захищену екранованою сіткою”, – повідомив заступник міністра.
Також, за його словами, розглядається питання заміни будівництва чотириповерхового залізничного терміналу з тунелем для прибуття пасажирів у районі терміналу “D” аеропорту на двоповерховий комплекс.
Як зазначив Дмитро Ісаєнко, ці та інші технічні рішення дозволять, окрім скорочення терміну реалізації проекту, зменшити вартість будівництва приблизно на 20%.
За результатами наради учасники прийняли рішення вивчити запропоновані технічні рішення з урахуванням європейського і світового досвіду. Водночас замовник будівництва – ТОВ “Держінвестпроект” за участю Мінрегіону підготує і винесе на розгляд Уряду пропозицію про розділення проекту будівництва “Повітряного експреса” на дві черги, що дозволить, не зупиняючи реалізацію проекту, здійснити його коригування з метою зменшення вартості.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас