Попит на іноземну валюту серед українців знизився, почався її чистий приплив до країни - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попит на іноземну валюту серед українців знизився, почався її чистий приплив до країни - НБУ

Валюта
3343
З початку квітня на готівковому ринку українці продали на 230 мільйонів доларів більше, ніж придбали, повідомив журналістам директор департаменту аналізу і прогнозування грошово-кредитного ринку Національного банку України Сергій Кораблін.
Він також зазначив, що з березня спостерігається чистий приплив іноземної валюти в країну. Минулого місяця цей показник становив 750 мільйонів доларів, а в квітні – вже 434 млн.
Кораблін переконаний – такі тренди є фундаментом стабільності валютного ринку і національної грошової одиниці в цілому.
Раніше в лютому український Кредитно-Банківський Союз (УКБС) радив утриматися від купівлі іноземної валюти, а також від дострокового зняття депозитів.
“З метою недопущення дестабілізації фінансового ринку закликаємо не піддаватися панічним настроям і утриматися від купівлі іноземної валюти з метою спекуляцій та накопичення, а також від дострокового зняття депозитів. Оскільки це, перш за все, шкодить самим вкладникам, а не тільки фінансовій системі нашої країни” – повідомляв УБКС.
У свою чергу, в.о. міністра фінансів Юрій Колобов повідомляв, що Україна може отримати від міжнародних партнерів, в тому числі від Польщі та США, макрофінансову допомогу в 35 мільярдів доларів протягом двох найближчих років.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас