Заповнюваність готелів у центрі Києва впала до 20% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заповнюваність готелів у центрі Києва впала до 20%

Особисті фінанси
317
Економічна та політична нестабільність в країні призвела до істотного зниження кількості відвідувачів готелів, внаслідок чого заповнюваність готелів у центрі Києва з початку 2014 року впала в 2,5 рази – до 20%. Такі дані містяться в огляді ринку готельної нерухомості Києва, складеному експертами консалтингової компанії Colliers International.
Рівень заповнюваності готелів у Києві з центральним місцем розташування не перевищував 20% за результатами першого кварталу 2014 року, тоді як зазвичай цей показник становить не менше 50% для сезону бізнес-активності.
У середньому запитувана вартість номера у валюті станом на кінець березня 2014 року знизилася порівняно з аналогічним періодом минулого року: на 10% – у готелях категорії “5 зірок”, до 365 євро/номер, на 25% – у готелях категорії “4 зірки”, до 133 євро/номер і на 20% – у готелях категорії “3 зірки”, до 77 євро/номер. Проте, зважаючи на курсові коливання, в гривневому еквіваленті заявлена ​​вартість номерів зросла в межах 10-30%.
При цьому експерти відзначають, що столичні готельєри для залучення клієнтів надають значні знижки, що деколи сягають половини від заявленої вартості розміщення. Найбільші знижки надаються в готелях верхнього цінового сегмента і можуть становити більше 50% від запитуваної вартості стійки.
Нагадаємо, за даними консалтингової компанії UTG, прибутковість готелів Києва в 2013 році знизилася більш ніж на 10% через зниження заповнюваності та зменшення цін у столичних готелях. Заповнюваність готелів Києва значно знизилася внаслідок введення в експлуатацію 19 готелів під чемпіонат Європи з футболу, який пройшов в Україні в 2012 році. Внаслідок цього загальний номерний фонд київських готелів виріс більш ніж на 20%, а заповнюваність готелів столиці за підсумками минулого року не перевищила 50%. Це змусило готельєрів значно знижувати ціни в боротьбі за клієнтів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас