Автоблокада: Україна зупинила поставки автомобілів і запчастин до Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автоблокада: Україна зупинила поставки автомобілів і запчастин до Криму

Світ
1568
Українські імпортери відмовилися від поставок автомобілів і запчастин до Криму. Про це заявив депутат держради Криму, президент групи компаній “Автодель” Михайло Смолянов.
“На поточний момент склалася вкрай гостра негативна ситуація на внутрішньому автомобільному ринку Криму. Провокується не тільки стагнація, а й повна зупинка всього автомобільного бізнесу в Криму і в Севастополі. Припинено постачання автомобілів і запасних частин від імпортерів України, багато автопідприємств Криму і Севастополя закрили, працівники відправлені у відпустки без утримання”, – розповів Смолянов.
За його словами, на сьогодні товарні запаси кримських автодилерів знаходяться на нульовому балансі. Крім того, як і раніше не вдається налагодити поставки з Росії. Всі ці проблеми загрожують обернутися закриттям сотні великих автопідприємств, внаслідок чого тисячі людей залишаться без роботи, каже Смолянов.
Крім того, кримчанам найближчим часом можуть перестати надавати послуги сервісно-ремонтного обслуговування їхніх автомобілів. Справа в тому, що великі американські, європейські і японські автоконцерни відмовляються надавати автомобілі та запасні деталі для поставок до Криму.
Парк легкових автомобілів у Криму налічує 437,8 тис. одиниць, зазначено в новому звіті “Парк і ринок транспортних засобів Республіки Крим та міста Севастополь”, підготовленому аналітичним агентством “АВТОСТАТ”. У Севастополі парк містить 97,5 тисяч легкових автомобілів, у тому числі 4,8 тисячі штук віком до 3 років.
Нагадаємо, що 18 березня, підприємство “Богдан Авто” в Сімферополі (АРК), що входить до складу збутової мережі корпорації “Богдан”, було захоплено озброєними людьми.
На даний момент дилери утримуються від коментарів з приводу подальшої роботи в регіоні, відзначаючи, що в АР Крим замовити автомобіль з 100%-ю передоплатою можна, але забирати його потрібно в Херсоні або Миколаєві. Голова Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко заявляв, що зупинка ввезення авто в Крим стане причиною зростання сірого авторинку в Криму.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас