Набуло чинності рішення ЄС про зниження митних зборів для українських товарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Набуло чинності рішення ЄС про зниження митних зборів для українських товарів

Казна та Політика
794
Набуло чинності рішення Європейського Союзу про одностороннє зниження митних мит на українські товари на ринок ЄС.
“Мита на товари, вироблені в Україні, повинні бути знижені або скасовані”, – йдеться в Офіційному журналі ЄС. Очікується, що торгові преференції для України набудуть чинності протягом двох тижнів після публікації.
Як відомо, 14 квітня Рада ЄС схвалила рішення Єврокомісії в односторонньому порядку знизити мита для українських товарів на європейському ринку. Йдеться, зокрема, про те, щоб почати в односторонньому порядку зменшувати або усувати митні мита ЄС на товари, вироблені в Україні. Разом з тим, ці заходи не спрямовані на те, щоб замінити зону вільної торгівлі, і діятимуть тільки обмежений період: до 1 листопада 2014 року.
Такий односторонній захід встановить пільговий доступ на ринок ЄС для українських експортерів у повній відповідності до графіку поступок, досягнутих в ході переговорів про зону вільної торгівлі. У свою чергу, Україна не повинна надавати додатковий доступ для експорту з ЄС.
Передбачається, що тимчасова відміна митних зборів буде повною або частковою, залежно від сектора, і призведе до економії EUR 500 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас