Посаду голови КМДА необхідно ліквідувати - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посаду голови КМДА необхідно ліквідувати - експерт

Казна та Політика
256
Голова “Громадянського Комітету Національного Порятунку”, політичний аналітик Павло Нусс висловив думку про те, що посаду голови КМДА необхідно ліквідувати.
“Чому це важливо? По-перше, Київ повинен отримати свого мера з тих причин, що господарська діяльність міста м’яко кажучи залишає бажати кращого результату. По-друге, його відсутність нелегітимна, а коли в столиці діє нелегітимність – порядок у державі в цілому під загрозою”, – пояснив він.
“Що стосується урізаних повноважень майбутнього мера – це відповідна політика правлячої партії. У “Батьківщини” та її делегата шансів на перемогу в кампанії майже немає. Люди втомилися від політики подвійних стандартів і популізму, а кияни особливо відчувають, коли ставлення до них не відповідає їх потребам. Схема Юлії Тимошенко, при якій мер столиці матиме скорочені повноваження, спрямована на посилення повноважень голови КМДА. На даний момент цю посаду посідає кандидат у мери столиці і член “Батьківщини” Володимир Бондаренко, який і отримав комплексні повноваження, хоча це суперечить інтересам жителів столиці”, – пояснив аналітик.
За його словами, мер “в першу чергу, повинен контролювати витрати і доходи міста, тримати бюджет в балансі, він обраний виборцями, голова КМДА – це квотна посада в інтересах керівника країни і контроль над бюджетом може призвести до зростання рівня корупції”.
“Та й взагалі, цю посаду слід поєднати з повноваженнями мера, а саму посаду голови КМДА – ліквідувати”, – зауважив експерт.
При цьому, говорячи про можливого переможця столичної кампанії, П.Нусс зазначив, що оцінки з приводу “примарних перспектив” В.Кличка помилкові. При цьому відносно перспектив інших кандидатів – “вони дійсно залишають бажати кращого”.
“Гасло “нові обличчя в політиці” на сьогодні не спрацювало. Люди бояться чогось непізнаного”​​, – підкреслив Павло Нусс.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас