Генпрокуратура: на Півдні і Сході правоохоронці виявляють пасивність, тому порядок захищають місцеві жителі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура: на Півдні і Сході правоохоронці виявляють пасивність, тому порядок захищають місцеві жителі

Казна та Політика
1070
Останнім часом зі східних та південних областей до Генеральної прокуратури України надходить все більше скарг щодо посилення відповідальності за бездіяльність органів внутрішніх справ і Служби безпеки. Першочерговим завданням цих силових органів було і залишається чітке дотримання громадського порядку та правопорядку. Однак, за поширеною думкою громадян, забезпечення цього пріоритету в складний для країни час відбувається в недостатній мірі, незважаючи на активну позицію міністра МВС та голови СБУ, повідомили в прес-службі Генпрокуратури.
Справедливе невдоволення переважної частини населення, налаштованої патріотично на збереження територіальної цілісності, викликали неприпустимі факти захоплення адміністративних приміщень, засуджені під час чотиристоронньої зустрічі 17 квітня в Женеві. Терористичні захоплення відбувалися головним чином у випадках, коли кількість правоохоронців у рази перевищувала кількість представників сепаратистських угруповань. Такі безглузді ситуації важко пояснити громадянам не тільки на Сході та Півдні, а й всієї держави в цілому.
Як неодноразово переконувалося населення, подібні захоплення миттєво посилюють напруженість і ескалацію протистояння в Донецькій, Луганській, Одеській та Харківській областях. При цьому досудові розслідування слідчих прокуратури за фактами порушення громадського порядку підтверджують, що багато неправомірних дій пояснюються не стільки агресивністю протестуючих, як бездіяльністю органів внутрішніх справ і Служби безпеки, несвоєчасним реагування на вимоги громадян, відсутністю належної координації серед правоохоронців.
Зате на місцях населення відтепер змушене організовувати навіть загони “народних дружин” з військовими і міліціонерами у відставці – “дружинники” мають дозвіл на носіння зброї і обіцяють гарантувати спокій в областях. Зокрема, через фактичну деморалізацію міліції тільки в Маріуполі Донецької області десятки місцевих жителів вже взяли на себе ініціативу в цій важливій справі.
Генеральна прокуратура України попереджає керівників на місцях про їхню персональну відповідальність за контроль в нестабільних ситуаціях – наслідки за безвідповідальність будуть наступати відразу за результатами службових перевірок.
Виявлена ​​службова недбалість і халатність представників правоохоронних органів, випадки необізнаності в підзвітних справах ніяк не можуть виправдовуватися захистом демократичних принципів у суспільстві або бюрократичними перепонами в органах влади, оскільки розхитують основоположні принципи Української держави.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас