Південна Корея і Тайвань оголосили перемир'я у "валютній війні" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Південна Корея і Тайвань оголосили перемир'я у "валютній війні"

Валюта
329
Південна Корея і Тайвань оголосили перемир’я у валютній війні двох азіатських країн, повідомляє агентство Bloomberg.
У цьому місяці південнокорейська вона і тайванський долар стали лідерами зростання серед 11 азіатських валют, що відстежуються агентством, на тлі повідомлень, що центробанки двох країн припинили інтервенції на валютному ринку для підтримки низького обмінного курсу.
У ході торгів 10 квітня вона підскочила до піку за 5,5 року в 1031,55 за $1. Завдяки цьому монетарна влада Тайваню дозволила своїй валюті в той же день оновити тримісячний максимум в 29,91 за $1.
“Зміцнення вони створює можливість для підвищення курсу тайванського долара, оскільки обидві економіки конкурують за експортні поставки, – зазначила Френсіс Чун, що відповідає за відсоткову стратегію на азіатських ринках у гонконгському підрозділі Credit Agricole SA. – При цьому корейську владу зміцнення національної валюти турбує менше”.
Азіатські країни конкурують один з одним на ринку експорту компонентів для електроніки, причому Китай, друга за величиною економіка світу, є найбільшим ринком збуту для обох економік. Ослаблення обмінного курсу підвищує конкурентоспроможність азіатських експортерів. Валютні трейдери вже багато років підозрюють владу Тайваню і Південної Кореї в регулярних інтервенціях на валютному ринку: центробанки продають національну валюту, що веде до зниження її курсу.
“Корейському центробанку зараз немає великого сенсу втручатися”, – заявив економіст Samsung Securities Co. в Сеулі Джеймс Хо. Зараз відбувається загальне зміцнення валют країн, що розвиваються, і ніхто не дасть гарантію, що інтервенції можуть його стримати, додав аналітик.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас