TransGas побудує в Україні 3 заводи з виробництва моторних палив за $10 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

TransGas побудує в Україні 3 заводи з виробництва моторних палив за $10 млрд

Фондовий ринок
1436
Американська компанія TransGas Development Systems планує будівництво трьох заводів з виробництва моторних палив з вугілля в Україні загальною вартістю близько $10 млрд, повідомив президент компанії Адам Віктор в інтерв’ю газеті “Бізнес”.
“У проекті будівництво трьох заводів, а в перспективі можливе збільшення їх кількості до п’яти. Заводи потрібно зводити на відстані не більше 50 км від місця видобутку вугілля. Попередньо ми розглядаємо майданчики в Луганській, Львівській, Кіровоградській областях… Залежно від використовуваних технологій інвестиції в один завод складуть $3-3,5 млрд”, – цитує його видання.
За словами Віктора, для безперебійної роботи одного заводу буде потрібно 2,5-3 млн тонн кам’яного вугілля або 4-4,5 млн тонн бурого вугілля на рік (цей обсяг може бути збільшений у разі будівництва власних електрогенеруючих потужностей).
“Сумарно ми плануємо випускати 3,34 млн літрів рідкого палива (високооктанового бензину і дизпалива) на день і поставляти виключно на український ринок. Паливо буде відповідати не тільки українським, а й європейським і американським стандартам. Відпускна ціна на бензин, виготовлений за даною технологією, становитиме $3 за 1 галон, або $0,79 за 1 літр, без урахування податків та акцизу”, – сказав президент TransGas Development Systems.
Крім моторного палива, проектовані заводи зможуть виробляти добрива (нітроамофос), або хімічні компоненти, що містять вуглець. Як супутні продукти передбачається продаж шлаку, сірки, азоту та важких металів.
TransGas Development Systems планує укласти довгострокові контракти (не менше 20 років) з державними та приватними виробниками вугілля на постачання сировини для своїх заводів, купувати шахти – не планує. Крім того, компанія вже уклала меморандум про співпрацю з “дочкою” НАК “Нафтогаз України” – компанією “Углесінтез України”.
На проектування і будівництво заводів TransGas Development Systems знадобиться близько 3,5 років, термін окупності інвестицій – до восьми років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас