Російським силовикам заборонили їздити на канікули до Туреччини та Єгипту і ще 150 країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російським силовикам заборонили їздити на канікули до Туреччини та Єгипту і ще 150 країн

Світ
2137
Співробітникам поліції, службовцям Федеральної міграційної служби (ФМС), Федеральної служби виконання покарання (ФСВП), МВС та Міноборони, можливо, буде складніше обирати місце для відпустки. Російські ЗМІ повідомляють, що співробітникам цих відомств заборонили поїздки до деяких зарубіжних країн. Інформація надходить суперечлива: за одними даними, виїзд обмежили для всіх, за іншими – тільки для співробітників, які мають допуск до документів із грифом “таємно”. У “чорному списку”, за різною інформацією, від 150 до 200 зарубіжних країн, включаючи найпопулярніші туристичні напрямки – Туреччину та Єгипет.
LifeNews з посиланням на свої джерела повідомляє, що співробітники відомств відтепер не зможуть в’їхати до 150 країн. До цього чорного списку потрапили США, Туреччина, Болгарія, Великобританія, Японія, Мексика, Італія, Єгипет, Іспанія, Чехія, Куба і деякі інші. Цю інформацію радіостанції “Ехо Москви” підтвердив голова Координаційної ради профспілки співробітників міліції Михайло Пашкін.
“Інтерфакс” з посиланням на своє джерело зазначив, що заборона стосується лише тих співробітників поліції, які мають високий ступінь доступу до державної та службової таємниці. Виїзд у службові відрядження в таких випадках буде узгоджуватися з керівництвом. За словами співрозмовника агентства, в кінці березня МВС отримало рекомендаційний лист про посилення режиму із захисту державної та службової таємниці, в якому пропонувалося межувати виїзд співробітників, які мають допуски до роботи з держтаємницею. За даними джерела, в “чорному списку” налічується близько 200 держав.
При цьому, заборона не торкнулася співробітників з третьою формою допуску – тобто поліцейських, що не мають доступу до документів з грифом “таємно”. Джерело підкреслило, що дане рішення повністю відповідає закону про державну таємницю, оскільки співробітники з другої формою допуску підписують документ про те, що їм може бути в будь-який момент заборонений виїзд за кордон, і отримують відповідну грошову надбавку “за секретність”.
За даними LifeNews, всім оперативникам і слідчим виїзд заборонено до особливого розпорядження. Термін дії наказу невідомий. Зазначимо, раніше для поліцейських виїзди за кордон були можливі після узгодження з керівництвом: для того, щоб провести відпустку за межами Росії, досить було повідомити начальству.
Як зазначає портал, у Федеральній службі з контролю за обігом наркотиків (ФСКН) подібний наказ поки що готується. Під забороною вже опинився Єгипет, але після затвердження підготовлюваного наказу цей список країн значно розшириться, повідомили джерела видання. Разом з тим, в прес-службі ФСКН “Інтерфаксу” повідомили, що співробітникам просто рекомендували не їздити до країн, у яких є угода з США про екстрадицію. “Це саме рекомендація, а не наказ”, – підкреслили у відомстві. Russia Today також написала, що співробітникам силових відомств не забороняли виїжджати за кордон, а просто рекомендували тимчасово утриматися від поїздок.
Куди і кому можна буде їздити, поки не відомо. За даними LifeNews, цивільним особам, які працюють в МВС І ФСКН за контрактом, можуть дозволити відпустку в Туреччині. Крім того, очікується, що в найближчий місяць з’явиться список “дозволених” для візиту країн.
Користувачі соцмереж негайно відгукнулися на інформацію ЗМІ. “У мене так батька в радянський час до Болгарії не випустили”, – написав один з учасників дискусії на популярному форумі. “Так і є. Тиждень тому чув це від родича, який в органах працює. Їх попередили заздалегідь… ласкаво просимо в Крим”, – зазначив інший російський інтернет-користувач. Ще один форумчанин припустив, що цей указ спрямований на “високих керівників”.
У Росії в силових структурах налічується понад 4 млн росіян. Загальна чисельність співробітників МВС становить близько 1,3 млн. За останніми даними, в Росії на 1000 чоловік припадає 10 поліцейських (загальносвітовий рівень – приблизно 3 поліцейських на тисячу громадян). У Міноборони трудиться більше двох мільйонів чоловік, у ФСВП – 325,5 тисяч, в ФСКН – 40 тисяч. Порахувати точну кількість співробітників ФСО, ФСБ і військової розвідки складно через засекреченість даних – за приблизними підрахунками цифра становить близько 250 тисяч.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас