Philips скоротив прибуток і виручку в I кварталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Philips скоротив прибуток і виручку в I кварталі

Фондовий ринок
80
Нідерландська Royal Philips Electronics NV, найбільший у Європі виробник споживчої електроніки і провідний виробник світлової техніки у світі, скоротила прибуток і виручку в першому кварталі 2014 року на тлі несприятливих коливань валютних курсів.
Прибуток компанії без урахування відсотків, податків і амортизації (EBITA) без урахування разових факторів у січні-березні знизився на 13% – до 368 млн євро.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, в середньому прогнозували цей показник на рівні 413 млн євро.
Чистий прибуток Philips в минулому кварталі зменшився до 137 млн ​​євро з 162 млн євро роком раніше.
EBITA компанії становить 314 млн, або 6,3% виручки, проти 402 млн євро, або 7,6% виручки в січні-березні 2013 року.
Виручка скоротилася на 5% – до 5,02 млрд євро, середній прогноз експертів для цього показника становив 5,24 млрд євро.
Витрати на реструктуризацію та придбання активів в минулому кварталі склали 54 млн євро (19 млн євро роком раніше), коливання валютних курсів скоротили відношення EBITA до виручки на 1,8 відсоткових пункти, виручку – на 5%.
“Наші результати за перший квартал відображають складний старт року. Істотні коливання валютних курсів, проблеми на ринках, зокрема Китаю та Росії, а також наслідки добровільного призупинення роботи виробничого підприємства компанії в Клівленді привели до слабких показників порівнянних продажів і EBITA”, – наголошується в повідомленні Philips.
Порівняні продажі підрозділу Philips, що випускає медичне обладнання, знизилися в першому кварталі на 2% відносно січня-березня минулого року. Продажі підрозділу, що займається виробництвом споживчих товарів, включаючи побутові прилади, збільшилися на 7%, бізнесу в сфері світлового обладнання – не змінилися.
У компанії відзначають, що 2014 рік, ймовірно, буде складним для неї. “Однак ми зберігаємо впевненість у тому, що зможемо досягти фінпоказників, встановлених на 2016 рік”, – йдеться в прес-релізі.
Акції Philips з початку 2014 року подешевшали на 6,4%, капіталізація компанії складає 23,4 млрд євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас