В Україні спростили держреєстрацію нерухомості в селах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні спростили держреєстрацію нерухомості в селах

Казна та Політика
2599
Верховна Рада спростила порядок здійснення державної реєстрації прав власності на нерухомість, побудовану в сільській місцевості до 5 серпня 1992 року: для таких об’єктів тепер достатньо надати заяву та виписку з погосподарської книги.
Як повідомила Державна реєстраційна служба України (Укрдержреєстр) у вівторок, відповідний законопроект “Про внесення змін до ст. 19 закону України “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень” щодо особливостей державної реєстрації прав власності на об’єкти нерухомого майна, завершених до 5 серпня 1992 року” (№252) парламент прийняв 15 квітня.
За повідомленням, виписку з погосподарської книги за місцем знаходження такої нерухомості надаватиме сільський голова або відповідна архівна установа.
“У таких випадках для проведення держреєстрації прав власності технічний паспорт не надається за винятком випадків, коли у виписці з погосподарської книги відсутні дані щодо технічної характеристики об’єкта нерухомості”, – пояснюють в Укрдержреєстрі.
Законопроект також передбачає, що засвідчують право власності на землю документами під побудовану в сільській місцевості до 5 серпня 1992 року нерухомість будуть вважатися рішення сільради про передачу земельної ділянки у користування або власність, наголошується в повідомленні.
За даними парламентського веб-сайту, законопроект №252 направлено на підпис президенту України 22 квітня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас