У Сумській області СБУ ліквідувала конвертаційний центр з обігом понад 100 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Сумській області СБУ ліквідувала конвертаційний центр з обігом понад 100 млн грн

Кримінал
583
У Сумській області Служба безпеки України спільно з ГУ Міндоходів викрила протиправну діяльність організованого злочинного угруповання, яке через 30 фіктивних підприємств надавало незаконні послуги з переказу коштів у готівку. У період з 2010 по 2014 рік троє жителів Сумщини через спеціально створені фіктивні комерційні структури із залученням посадових осіб підприємств реального сектора економіки регіону, переводили у готівку безготівкові кошти, повідомили в прес-центрі СБ України.
За час існування “конвертаційного центру” через його рахунки було незаконно переведено у готівку понад 101 млн гривень. Зловмисники також сприяли в ухиленні від сплати податків, в результаті чого державному бюджету завдано збитків у майже 20 мільйонів гривень.
16 квітня в Сумах співробітники СБУ провели обшуки в приміщеннях учасників угоди, а також в офісних приміщеннях. Правоохоронці вилучили 14 печаток фіктивних підприємств, комп’ютерну техніку, за допомогою якої виготовлялися підроблені документи: статути підприємств, накази про призначення директорами підставних осіб, договори купівлі-продажу, податкові накладні, а також готівку.
За матеріалами СБУ Головним управлінням Міндоходів України в Сумській області здійснюється досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.28, ч.2 ст.205, ч.5 ст.27, ч.3 ст.212 (вчинення організованою групою фіктивного підприємництва, що заподіяло велику матеріальну шкоду державі, а також пособництво, яке призвело до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас