Росія приступила до розробки електромагнітної катапульти - щоб наздогнати США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія приступила до розробки електромагнітної катапульти - щоб наздогнати США

Технології&Авто
2208
У Росії почалася розробка електромагнітної катапульти для авіаносців. Про це, як повідомляє ІТАР-ТАСС, заявив генеральний директор Невського проектно-конструкторського бюро Сергій Власов. За його словами, назва «організації, яка займається створенням електромагнітної катапульти», поки що не розкривається.
Скільки саме часу буде потрібно на завершення проекту електромагнітної авіаційно-пускової установки поки сказати складно. «Проблема в тому, що американці над цим працювали більше десяти років. Вони свою першу електромагнітну катапульту тільки в 2016 році будуть встановлювати на новий авіаносець “Джеральд Форд“», ─ розповів Власов, зазначивши, що такий пусковий пристрій дозволить дещо спростити конструкцію корабля за рахунок відмови, наприклад, від атомної установки.
Найімовірніше випробування російської електромагнітної катапульти будуть проводитися на одному з наземних тренажерів палубної авіації: у Єйську або в Криму. Електромагнітна катапульта являє собою лінійний індукційний двигун, який за допомогою спеціального візка дозволяє розганяти літаки до швидкості відриву. У СРСР подібні розробки не велися.
На сьогодні США є єдиною країною у світі, що володіє робочим прототипом електромагнітної катапульти. Вона носить позначення EMALS і буде встановлюватися на перспективні американські авіаносці типу «Джеральд Форд». Вважається, що Китай також має дослідну електромагнітну катапульту, проте її існування офіційно поки що не підтверджено.
На початку липня 2013 року Крилівський державний науковий центр оцінив проект розробки перспективного російського авіаносця в 400 мільярдів рублів, з яких 80 мільярдів ─ безпосередньо вартість авіаносця. Як очікується, проектування нового корабля завершиться в 2018 році, на чотири роки пізніше запланованого раніше терміну. Водотоннажність авіаносця складе близько 80 тисяч тонн.
Чинною державною програмою озброєнь Росії на 2011-2020 роки проектування і будівництво нового авіаносця не передбачені. Однак кошти на реалізацію проекту можуть бути включені в нову держпрограму озброєнь на 2016-2025 роки. Як очікується, цей документ буде представлений президенту Росії в 2015 році.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас