Nokia буде перейменована в Microsoft Mobile — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nokia буде перейменована в Microsoft Mobile

Фондовий ринок
624
Фінський виробник мобільних пристроїв Nokia після злиття з компанією Microsoft стане її підрозділом і отримає назву Microsoft Mobile Oy, пише видання NokiaPowerUser з посиланням на лист керівництва Nokia нинішнім постачальникам компанії.
«Після завершення операції між Microsoft і Nokia назва корпорації Nokia Oy зміниться на Microsoft Mobile Oy. За умовами операції Microsoft отримає всі права, переваги і зобов’язання бізнесу Nokia з виробництва пристроїв, включаючи домовленості Nokia з постачальниками, клієнтами та партнерами», – йдеться в листі, копія якого опинилася в розпорядженні видання. Таким чином, наголошується в документі, всі чинні договори з постачальниками залишаються в силі.
Nokia домовилася про продаж Microsoft свого бізнесу Devices&Services з виробництва смартфонів, планшетів і супутніх товарів за 5,44 мільярда євро. Операцію компанії планують завершити в квітні поточного року. Однак після завершення угоди бренд Nokia буде використовуватися рештою трьома у власності фінської компанії напрямами бізнесу – виробництвом мережевого обладнання Nokia Solutions and Networks (NSN), геолокаційним брендом Nokia Here і групою Advanced Technologies з розвитку технологій та ліцензування.
Враховуючи, що на базі смартфонного бізнесу Nokia в Microsoft буде сформовано підрозділ пристроїв і сервісів, то його перейменування в Microsoft Mobile Oy здається логічним кроком з точки зору маркетингу майбутніх пристроїв. Підрозділ очолить екс-гендиректор Nokia Стівен Елоп.
Водночас у листі постачальникам керівництво Nokia висловлює сподівання, що постачальники будуть співпрацювати не лише з підрозділом Microsoft Mobile, але і з трьома бізнесами, які залишаються у складі Nokia після завершення угоди.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас