МЗС України звинуватило Росію в невиконанні "женевських домовленостей" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС України звинуватило Росію в невиконанні "женевських домовленостей"

Казна та Політика
847
Міністерство закордонних справ України звинувачує Російську Федерацію в невиконанні женевських домовленостей. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС.
“Констатуємо, що з російського боку станом на сьогодні немає жодних ознак готовності виконувати Женевські домовленості. Через відсутність підтримки сепаратистів з боку населення східних областей України Росія знаходить все нові й нові способи дестабілізації ситуації в регіоні, готуючи і реалізуючи через своїх агентів численні провокації”, – йдеться в повідомленні.
МЗС України вимагає від російської сторони відмежуватися від збройних сепаратистів і провокаторів, а також закликати їх скласти зброю і звільнити захоплені адміністративні будівлі.
Нагадаємо, 17 квітня в Женеві відбулася чотиристороння зустріч у форматі “РФ-Україна-ЄС-США”, за підсумками якої було прийнято рішення про те, що РФ повинна закликати проросійські сили в східній Україні скласти зброю і розійтися. У свою чергу Київ обіцяє амністію учасникам заворушень, “крім осіб, винних у тяжких кримінальних злочинах”. Однак поки що протестувальники в східних областях відмовляються передати контроль над захопленими будинками представникам київської влади. МЗС Росії у свою чергу звинувачує владу України у невиконанні женевські домовленості. На думку влади РФ, влада України не відводить війська зі східної України, не роззброює “Правий сектор”, не виконує вимог проросійських активістів у східній Україні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас