Всі українські кораблі вийшли з Севастопольської бухти і Донузлава — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всі українські кораблі вийшли з Севастопольської бухти і Донузлава

Казна та Політика
645
У суботу, 19 квітня, з Севастопольської бухти і бухти Донузлав вийшли всі кораблі Військово- Морських Сил України, зокрема, десантний корабель Кіровоград, корвет Вінниця, плавуча база Золотоноша та інші.
Про це повідомляє прес-служба в.о. президента України.
“Відповідно до доручення в.о. президента України Олександра Турчинова міністру оборони,” в полоні не повинно залишитися жодного військового корабля” . Зараз кораблі прямують до Одеси, де розташована база ВМС Україн” , – йдеться в повідомленні.
Також триває вивід іншої військової техніки з Криму, зокрема, військових літаків.
Раніше повідомлялося що більшість кораблів і суден забезпечення Військово-Морських Сил Збройних Сил України, які раніше базувалися на озері Донузлав, в суботу, 19 квітня, підняли українські прапори і взяли курс до порту Одеси.
Зокрема, в результаті досягнутих домовленостей між оборонними відомствами України та Росії, Південну військово-морську базу в смт Новоозерному, захоплену російськими військами спеціального призначення, покинули середній десантний корабель Кіровоград, протичовновий корвет Вінниця, артилерійський катер Херсон, буксир Ковель, танкер Горлівка та буксирний катер Новоозерне.
Нагадаємо, що в ніч на 6 березня для того, щоб кораблі Військово-Морських Сил України не змогли вийти в море, російські військові на виході з озера Донузлав затопили великий протичовновий корабель Очаків, рятувальне водолазне судно Шахтар і два судна забезпечення.
Слід зазначити, що на цьому тижні до Одеси українськими військовими моряками вже було виведено з портів Криму танкер Судак, судно Шостка, корабель управління Донбас, ракетний катер Прилуки, танкер Фастів і судно розмагнічування Балта. 15 квітня корабель Донбас повернули ВМС України.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас