Венесуела чекає на девальвацію під 90% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Венесуела чекає на девальвацію під 90%

Валюта
1078
Уряд Венесуели має намір замінити три офіційні обмінні валютні ставки на одну, яка становитиме 45 венесуельських боліварів за долар США. Це може обернутися для національної валюти девальвацією в 86%, повідомляє Bank of America Corp.
“Уряд не стикається з критикою виборців щодо величезної девальвації національної валюти, – заявив Франциско Родрігес з банку Charlotte, штат Північна Кароліна. – Більшість політичних і економічних витрат такої реформи вже оплачені”.
Протягом десятиліть контролю валютної системи 80% іноземної валюти уряд продавав компаніям і громадянам за офіційним курсом 6,3 болівара за долар, заявив колишній віце-президент з економіки Рафаель Родрігез.
Інші 20% уряд продавав через додаткові системи, відомі як Sicad I та Sicad II, за 10 і 49,3 болівара за долар.
Компанії та приватні особи, у яких немає доступу до офіційних валютних механізмів, купують за ціною 65 боліварів на чорному ринку.
Брак доларів зумовив темпи річної інфляції у Венесуелі до 57% у січні, при цьому спорожніли прилавки магазинів товарів повсякденного попиту, а громадяни вийшли на вулиці з протестами проти політики уряду.
За словами Родрігеза, до кінця року 39% всіх доларів в економіці будуть обмінені за ставкою Sicad II, яка знизиться за 70 боліварів за долар.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас