Рада Європи опублікувала посібник з прав людини для інтернет-користувачів — Finance.ua

Рада Європи опублікувала посібник з прав людини для інтернет-користувачів

Світ
375
Рада Європи видала посібник для користувачів інтернету, в якому йдеться про права людини в мережі і можливі дії у разі їх порушення. За словами авторів, створення документа “викликано необхідністю надати людям можливість реалізовувати свої права”.
Часто права користувачів, що “вказуються в договорах про надання послуг інтернет-компаній, – це довгий список юридичних умов, які рідко хто читає і ще рідше повністю розуміє”. У зв’язку з цим основну увагу в посібнику приділено таким питанням, як “доступ до глобальної мережі та недискримінація, свобода слова та інформації, свобода зборів і об’єднань, право на участь у житті суспільства, захист приватного життя та персональних даних, освіта та навчання, захист дітей та молоді, право на ефективні засоби захисту при порушеннях прав людини”.
Схвалений Комітетом міністрів РЄ документ “заснований на правах і свободах, закріплених у Європейській конвенції про права людини і витлумачених Європейським судом з прав людини”.
“Уряди, приватні компанії та інші суб’єкти правових відносин зобов’язані дотримуватися прав людини в інтернеті і поза ним. Ми будемо співпрацювати з ними в питаннях застосування посібника з тим, щоб користувачі інтернету мали доступ до ефективних засобів правового захисту в ситуаціях, коли вони вважають, що їхні права були обмежені або порушені”, – зазначив генеральний секретар РЄ Турбйорн Ягланд, повідомляє ИТАР-ТАСС.
Під час розробки документа РЄ провела багатосторонні консультації з урядами, приватними компаніями, зокрема, з провайдерами і телекомунікаційними компаніями, з правозахисниками, представниками технічних і наукових кіл.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас