Уряд запропонував формувати Держбюджет-2015 на основі нового Бюджетного та Податкового кодексів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд запропонував формувати Держбюджет-2015 на основі нового Бюджетного та Податкового кодексів

Казна та Політика
273
Кабінет міністрів України пропонує формувати Держбюджет на 2015 рік з урахуванням положень нового Бюджетного і Податкового кодексів, що передбачають більшу фінансову незалежність регіонів і скорочення кількості податків, повідомляє УНН з посиланням на проект бюджетної резолюції, яку підготували в Міністерстві фінансів України.
На думку авторів документа, прийняття нового Бюджетного кодексу дозволить збалансувати бюджети громад, переглянувши підстави для галузевих пільг, середньострокового планування місцевих бюджетів, удосконалення формульного розподілу обсягу міжбюджетних трансфертів між державним бюджетом та місцевими бюджетами, а також зарахування до доходів місцевих бюджетів частини податку на прибуток підприємств та податку на доходи фізичних осіб.
При цьому новий Податковий кодекс передбачатиме скорочення кількості податків і зборів, сприяння максимальному зниженню податкового навантаження на внутрішнє виробництво, мінімізацію ризиків ухилення від сплати податків, спрощення адміністрування податків і вдосконалення спеціальних режимів оподаткування для сільськогосподарських підприємств.
Згідно з проектом бюджетної резолюції зміна ставок оподаткування передбачає їх визначення в абсолютних значеннях з урахуванням індексів споживчих цін, індексів цін виробників промислової продукції. При цьому процес надання податкових пільг буде засновано на дотриманні заздалегідь обумовлених критеріїв.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас