Яценюк впевнений, що Україну запросять до ЄС після виконання асоціації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк впевнений, що Україну запросять до ЄС після виконання асоціації

Казна та Політика
1130
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк переконаний, що стовідсоткове виконання Україною Угоди про асоціацію з ЄС, включаючи її економічну частину, приведе країну до членства в Європейському Союзі.
“Ми зробили перший крок до членства, коли підписали політичну частину Угоди про асоціацію, другий крок – це підписання економічної частини Угоди, третій крок – це виконання Угоди, і нас самих запросять”, – сказав він журналістам у в Києві.
Він нагадав, що, згідно з Угодою про асоціацію з ЄС, будь-яка країна може подати заявку на членство в Союзі.
Нагадаємо, що Європарламент 17 квітня прийняв резолюцію, в якій підтвердив, що Україна має перспективи членства в ЄС і вона може подавати відповідну заявку, якщо буде дотримуватися основних принципів демократії.
“Європарламент знову підкреслює, що Угода про асоціацію з Україною та іншими країнами Східного партнерства не є кінцевою метою у відносинах з ЄС, і зазначає, що відповідно до статті 49 Договору про ЄС Грузія, Молдова і Україна, як будь-яка інша європейська держава, мають європейську перспективу і можуть подавати заяви про прийом в члени Союзу, за умови, що вони дотримуються принципів демократії, поваги основних свобод і прав людини, прав меншин і забезпечують верховенство права”, – йдеться резолюції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас