Французька компанія Areva розглядає можливість розробки уранових родовищ в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французька компанія Areva розглядає можливість розробки уранових родовищ в Україні

Технології&Авто
782
Французька Areva зацікавилося спільною розробкою уранових родовищ в Україні, повідомила прес-служба держконцерну “Ядерне паливо”.
За її даними, актуальні питання співробітництва між компаніями в сфері ядерно-паливного циклу обговорювалися в Києві в четвер.
“Директор Areva по Росії та країнах СНД Людовик Девос підтвердив зацікавленість у спільній розробці перспективних уранових родовищ, а саме методом свердловинного підземного вилуговування, в якому компанія має великий досвід роботи. Сторони відзначили, що актуальним і цікавим для розробки є Сафонівське родовище (Миколаївська обл.)”, – йдеться в повідомленні.
Для розуміння напрямків подальшого співробітництва з цього родовища, сторонами розглянута можливість проведення зустрічі українських та французьких експертів.
Представники компаній також обговорили можливість співпраці у сфері виробництва та реалізації продукції держпідприємства “Цирконій”. Концерн поінформував представників Areva, що розглядає підприємство і його продукцію, як стратегічно важливе для подальшого розвитку ЯПЦ в Україні.
У ГК “ЯП” нагадують, що в 2011 році фахівці заводу CEZUS відвідали “Цирконій” з метою ознайомлення з українськими технологіями та можливістю поставок продукції на французьке підприємство. У 2012 році переговорний процес між українською та французькою сторонами був припинений.
“Ядерне паливо” створено з метою організації на території України окремих елементів ядерно-паливного циклу, таких як виробництво комплектуючих ядерного палива для атомних електростанцій та збирання паливних касет.
“Ядерне паливо” об’єднує чотири держпідприємства – “Східний гірничо-збагачувальний комбінат”, “Смоли”, “Дніпровський завод прецизійних труб” і “Український науково-дослідний і проектно-розвідувальний інститут промислової технології”. Areva займається розробкою і виробництвом устаткування для атомної енергетики і виробництвом електроенергії з альтернативних джерел.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас