Японія буде розширювати економічне співробітництво з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія буде розширювати економічне співробітництво з Україною

Світ
1010
Японія готова розширити економічне співробітництво з Україною та надати фінансову допомогу. Про це йшла мова на зустрічі міністра економічного розвитку і торгівлі України Павла Шеремети з представниками Посольства Японії в Україні, повідомляє сайт відомства.
“Японія вирішила надати Україні допомогу на загальну суму до 150 млрд японських ієн (близько 1,5 млрд доларів США). Якщо говорити про співпрацю, то хочу відзначити, що наші відносини за останні два місяці йдуть дуже добре – у січні-лютому обмін товарами збільшився: експорт – на 35%, а імпорт – на 20%”, – сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Тоічі Саката. Сторони обговорили деталі в одному з напрямків співпраці, а саме – проект модернізації Бортницької станції аерації в Києві. Йдеться про кредит в рамках програми Офіційної допомоги розвитку на суму до 110 млрд японських ієн (близько 1,1 млрд доларів США ).
П.Шеремета зазначив, що Уряд країни продовжує реалізовувати оголошені пріоритети. Так, нещодавно прийнятий Закон про держзакупівлі, розроблений Мінекономрозвитку разом з громадськими активістами, за висновком світової спільноти є некорупційним. Тепер основними напрямками роботи Міністерства стануть просування експорту та залучення інвестицій – і тут досвід Японії може бути неоціненним.
“Модель, яка використовувалася ще в 60-70-ті роки Міністерством промисловості та міжнародної торгівлі Японії і пізніше була скопійована успішними країнами Південно-Східної Азії, також дуже корисна і для України”, – зазначив П.Шеремета.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас