ЄС поховав надії Росії на газову трубу в обхід України - "Південний потік" побудовано не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС поховав надії Росії на газову трубу в обхід України - "Південний потік" побудовано не буде

Енергетика
6600
Газопровід “Південний потік” не повинен бути побудований. Про це йдеться у резолюції, за яку сьогодні проголосував Європейський парламент.
“(Європарламент) вважає, що газопровід “Південний потік” не повинен бути побудований, і що повинні бути доступні інші джерела поставок”, – стверджує Європарламент.
Крім того, вказується, що Євросоюз має допомогти Україні у вирішенні газових суперечок з Росією.
У резолюції підкреслено, що зараз “існує нагальна необхідність міцної спільної політики в сфері енергетичної безпеки з метою зниження залежності ЄС від російських нафти і газу, в тому числі, за допомогою диверсифікації джерел постачання енергоносіїв, повної реалізації третього енергетичного пакету і можливості призупинення, при необхідності, імпорту газу”.
Крім того, у резолюції висловлено переконання стосовно того, що допомога ЄС Україні у забезпеченні реверсу за рахунок диверсифікації, підвищення ефективності використання енергоресурсів і ефективна взаємозв’язок з ЄС “зміцнить Україну від політичного та економічного тиску”.
Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Болгарія демонтувала на своїй території труби газопроводу “Південний потік” з першим зварним швом.
“Південний потік” створювався для диверсифікації поставок російського природного газу в Європу і зниження залежності постачальників і покупців від країн-транзитерів, зокрема від України і Туреччини.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас