Експерти закликають українців бойкотувати російські заправки - це має 2 мети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти закликають українців бойкотувати російські заправки - це має 2 мети

Енергетика
5068
Голова Комітету економістів України Андрій Новак переконаний, що найбільш ефективним політичним і економічним тиском на В.Путіна і його оточення стане бойкот енергетичного російського ринку.
“Акція бойкоту російських товарів має дві мети: перша мета – політична, а друга – економічна. Почну з економічної мети. Економічна мета бойкоту російських товарів є корисною для аналогічних українських виробників, оскільки ту частку на українському ринку, яку втратять російські виробники, цю частку на ринках займуть, як правило, українські виробники. І це економічний позитивний ефект саме для українських виробників”, – повідомив експерт.
Але, на переконання експерта, основна мета бойкоту російських товарів не економічна, а політична.
“Це один із проявів реакції українського суспільства на російську військову агресію. І в цій меті, в цьому політичному завданні, я вважаю, що найбільш ефективно можна впливати в тому числі особисто на Путіна і його оточення, бойкотом тільки на енергетичному ринку. Тобто на тому ринку, з якого формується економічна могутність Путіна і його оточення. Тобто це газ і нафтопродукти. Як прості споживачі ми можемо вплинути на ринок нафтопродуктів. Для цього найбільш ефективною акцією буде, якщо ми оголосимо пропозицію – російські заправки повинні стояти порожніми. Це найбільший ефект і в грошових сумах, і в політичному тиску на Путіна і його найближче оточення”, – переконаний голова Комітету економістів України.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас