Проти суддів Конституційного суду, що розширили повноваження Януковича, завели справи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проти суддів Конституційного суду, що розширили повноваження Януковича, завели справи

Казна та Політика
499
Проти суддів Конституційного суду, “що розширили” повноваження Віктора Януковича, повернувши країну до Конституції 1996 року, відкрито кримінальні провадження.
Про це в ефірі 5 каналу заявив виконуючий обов’язки генерального прокурора Олег Махницький.
“Є процесуальні перепони, є так звані гарантії незалежності суддів, які передбачають спеціальний порядок притягнення судді до відповідальності”, – сказав в.о. генпрокурора.
Я можу вам сказати про те, що на сьогодні розслідується низка кримінальних проваджень, в тому числі це стосується і суддів Конституційного суду, які надали Януковичу надмірні повноваження і сприяли йому узурпації влади”, – розповів він.
Також, за його словами, зараз розслідуються кримінальні провадження щодо суддів загальних судів, які приймали неправосудні рішення, прокурорів, слідчих.
Також він дав вказівку прокурорам про те, щоб досліджувалися не лише останні події, а й інші факти, які мали місце і до подій на Майдані.
Крім того, Махницький повідомив, що за березень – квітень цього року за фактами сепаратизму відкрито 214 кримінальних проваджень. 92 людини, які є фігурантами таких проваджень, вже арештовані.
“За цей час вже відкрито 214 кримінальних проваджень лише за фактами сепаратизму. Підозрювані різні. З них 92 людини вже заарештовано, одна справа направлена ​​до суду і вже винесено вирок”, – сказав Махницький.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ відкрила 183 кримінальні справи проти сепаратистів.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас