Гарячий законодавчий день: Рада ухвалила закони про статус біженців та права депортованого населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гарячий законодавчий день: Рада ухвалила закони про статус біженців та права депортованого населення

Казна та Політика
826
Верховна Рада прийняла проект закону № 4574 «Про внесення змін до законів України «Про основи соціального захисту бездомних та безпритульних дітей» та «Про зайнятість населення» (щодо статусу біженців)».
За законопроект проголосували 247 депутатів.
Закон вносить зміни до статті 4 закону України «Про основи соціального захисту бездомних і безпритульних дітей», якими пропонується поширити дію цього закону, крім іноземців та осіб без громадянства, які на законних підставах проживають на території України, ще й на іноземців та осіб без громадянства, які на законних підставах перебувають на території України.
Також вносяться зміни до статті 42 закону України «Про зайнятість населення», яким пропонується зняти з роботодавців плату за видачу дозволу на застосування праці іноземців або осіб без громадянства для подальшого працевлаштування осіб, щодо яких прийнято рішення про оформлення документів для вирішення питання щодо надання статусу біженця.
Також Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект № 0921 «Про відновлення прав осіб, депортованих за національною ознакою».
За проголосували 238 нардепів.
Також депутати доручили провести техніко-юридичне доопрацювання цього документа.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас