Українці припинили забирати депозити з банків і розміщують їх на більш короткі терміни - банкір — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці припинили забирати депозити з банків і розміщують їх на більш короткі терміни - банкір

Кредит&Депозит
2032
Клієнти українських банків припинили забирати депозити з фінустанов, натомість розміщують їх на більш короткі терміни – заявила в ексклюзивному коментарі телеканалу БТБ заступник голови правління одного з комерційних банків Катерина Горбач.
“На сьогодні ті люди, які схильні до паніки, вже забрали свої депозити, тобто це перша хвиля. Ті, хто зараз тримають депозити, вони, як правило, не схильні панікувати, довіряють банку, в якому тримають депозити або хочуть заробити. Це вже інша категорія людей, яка розуміє, що на сьогоднішній день з такими відсотковими ставками вони можуть за короткий термін заробити великі відсотки, ці люди готові ризикувати і отримувати відповідно плату у вигляді відсотків за цей ризик”, – відзначає експерт.
“Єдине, що я бачу на сьогоднішній день, – це те, що люди розміщують депозити на більш короткі терміни – на місяць, депозит до запитання, на три місяці. На більш тривалий термін – таки побоювання є, і масового припливу депозитів немає на ринок. Тобто люди в очікуванні: що буде далі відбуватися, як буде поводити себе валюта, тому припливу немає, але і суттєвого відтоку вже теж не спостерігається”, – додала вона.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас