Без валютного коридору долар може підскочити до 20 гривень - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Без валютного коридору долар може підскочити до 20 гривень - експерт

Валюта
1718
Жорсткі дії Національного банку України (НБУ) щодо 14 банків, які спекулювали валютою, дали позитивні результати і вже спостерігається ревальвація гривні. Але це не означає, що в майбутньому можна виключити стрибки курсу долара до 13 грн і вище.
Про це у своєму блозі на Gazeta.ua пише президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.
“Час, що минув, показав, що наш валютний ринок дуже сильно залежить від атак валютних спекулянтів. І потрібно раз і назавжди захистити українців від валютних спекулянтів і їхніх ігор з валютою”, – підкреслив він.
За його словами, нині єдиним виходом зі сформованої ситуації на валютному ринку може бути тільки відновлення офіційного валютного коридору для курсу долар/гривня на весь 2014 рік.
“Про параметри валютного коридору можна сперечатися, але враховуючи загальну ситуацію на валютному ринку і курс долара, закладений при розрахунку держбюджету України на 2014 рік, доцільно встановити валютний коридор в межах від 9 до 10 гривень за долар США”, – вважає Охріменко.
Експерт зазначив, що наявність валютного коридору обмежить можливості для валютних спекулянтів, і заспокоїть простих українців.
“Вони будуть чітко розуміти, як може змінюватися курс долара, які у них валютні ризики, і це буде головним чинником, який стримуватиме українців скуповувати долари, в умовах навіть зростання курсу. Тільки так можна заспокоїти валютний ринок і повернути курс гривні у нормальний стан. Без валютного коридору валютний хаос буде постійно повторюватися, а валютні спекулянти будуть кожен день провокувати зростання курсу долара. Та тоді вже і 20 грн за долар не буде здаватися великим курсом”, – підсумував Охріменко.
Нагадаємо, НБУ тимчасово відключив 14 банків від системи підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку.
Сьогодні голова Нацбанку Степан Кубів заявив, що в цих банках проводиться перевірка.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас