Росія повинна відмовитися від ворожої пропагандистської кампанії, реваншизму, тиску і шантажу - заява Ради — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія повинна відмовитися від ворожої пропагандистської кампанії, реваншизму, тиску і шантажу - заява Ради

Казна та Політика
533
Верховна Рада України на закритому засіданні прийняла постанову № 4696 “Про ініціативу міжнародних переговорів з деескалації ситуації навколо України”.
За постановою, Міністерству закордонних справ України доручається забезпечити ознайомлення міжнародного співтовариства з позицією Верховної Ради України з питання ініціативи міжнародних переговорів з деескалації ситуації навколо України, висловленою в заяві.
Так, відповідно до заяви, Рада вважає, що міжнародні переговори повинні бути спрямовані на деескалацію ситуації, запобігання загрози військового вторгнення Росії на материкову частину України, відведення підрозділів збройних сил Російської Федерації від кордонів України і виведення російських військ з території України – Автономної Республіки Крим.
Також мають бути припинені агресивні дії і підривна діяльність Росії, яка ставить під загрозу територіальну цілісність України і спрямована на провокування сепаратистських настроїв.
Також ВР вважає, що Росія повинна відмовитися від “ворожої пропагандистської кампанії, яка спотворює факти, поширює відверту брехню і спрямована на виправдання російської агресії і втручання у внутрішні справи України і повернутися до цивілізованого поля відносин і міжнародного права, відновлення дії загальновизнаних принципів міжнародного миру і безпеки”.
“Відмова Росії від політики реваншизму, тиску і шантажу, в тому числі військового, економічного та енергетичного”​​, – йдеться в заяві Ради.
Також, на думку ВР, повинна бути відновлена ​​територіальна цілісність України в межах міжнародно визнаних кордонів, забезпечення суверенітету України на всій її території включно з Автономною Республікою Крим.
ВР зазначає, що предметом міжнародних переговорів не можуть бути питання, які стосуються внутрішньої компетенції, зокрема, що стосуються конституційного ладу і адміністративно-територіального устрою України, визначення статусу та порядку вживання мов в Україні, термінів і порядку проведення виборів президента і парламенту України, а також права самостійно визначати напрями своєї зовнішньої політики і свободи участі в міжнародних організаціях та союзах.
Рада також звертає увагу міжнародного співтовариства на штучність і надуманість претензій до України з боку зовнішніх сил щодо порушень в Україні прав національних меншин.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас