Первинка в Україні буде існувати лише за рахунок житла економ-класу - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Первинка в Україні буде існувати лише за рахунок житла економ-класу - думка

Нерухомість
1689
У короткостроковій і середньостроковій перспективі пропозиція на ринку нерухомості України буде поповнюватися лише житлом економ-класу. Проекти будівництва новобудов інших класів і комерційної нерухомості будуть «заморожені». Таку думку озвучила архітектор Ганна Іскіердо.
«Економічна ситуація в країні відчутно позначилася на купівельній спроможності українців, тому купувати будуть лише дешеве житло, в якому завжди є потреба. Також співвідношення попиту і пропозиції комерційної нерухомості робить недоцільним розвиток проектів, що відносяться до даної сфери ринку», – вважає експерт.
За словами архітектора, при цьому, враховуючи реальні можливості покупців, забудовники пропонуватимуть житло за ціною в середньому 8-9 тисяч гривень за квадратний метр. Більш дорогі квартири не користуватимуться великим попитом.
«Найближчим часом вагомої зміни собівартості будівництва не передбачається, оскільки будують у нас в основному з будматеріалів вітчизняного виробництва, які суттєво не подорожчають. Призупинення активності на будівельному ринку позитивно позначиться на вартості оренди будівельної техніки, робоча сила також не подорожчає через надлишок кадрів. Тому є можливість будувати доступне житло, навіть не зважаючи на зростання інфляції», – говорить А. Іскіердо.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас