У Владивостоці створять особливу економічну зону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Владивостоці створять особливу економічну зону

Світ
439
Президент Володимир Путін доручив уряду створити особливу економічну зону (ОЕЗ) у Владивостоці до 15 червня, відповідне розпорядження оприлюднене на сайті Кремля.
“З урахуванням раніше даних доручень президента Російської Федерації створити особливу економічну зону промислово-виробничого типу у Владивостоці та забезпечити фінансування заходів з будівництва об’єктів її будівельної інфраструктури”, – зазначено в переліку доручень президента.
Мінекономрозвитку розробило проект постанови уряду про ОЕЗ у Владивостоці. МЕР пропонує створити ОЕЗ промислово-виробничого типу, в якій будуть виробляти автозапчастини. На створення ОЕЗ з федерального бюджету в 2015-2017 рр. виділять 6,5 млрд руб.
“Реалізація проекту дозволить Далекому Сходу Росії включитися в процес глобалізації світового автомобільного ринку, залучаючи капітали, технології та досвід світових лідерів автомобілебудування”, – зазначено в пояснювальній записці до проекту.
Відрахування до бюджетів усіх рівнів від діяльності ОЕЗ і її резидентів складуть 32,3 млрд руб. за десять років (2014-2023 рр.). До федерального бюджету надійде 26,3 млрд руб., до крайового бюджету – 3,2 млрд руб., до місцевого бюджету – 600 млн руб. Основні надходження до бюджетів забезпечать у тому числі ПДВ, митні платежі та акцизи, орендні платежі складуть 2,1 млрд руб.
Компанії – можливі резиденти ОЕЗ – заявили про готовність здійснити в ОЕЗ інвестпроекти на 20,6 млрд руб. Зокрема, компанія “Соллерс – Далекий Схід” підтвердила готовність стати керуючою компанією проекту ОЕЗ, а також взяла на себе зобов’язання залучити не менше 50% наміченого обсягу позабюджетних інвестицій в ОЕЗ.
“Завод Mazda Sollers виділить 15,8 млрд руб., логістичний комплекс PacificLogistic – 3,7 млрд руб., виробники автокомпонентів (компанії Японії і Південної Кореї) – 1,1 млрд руб.”, – пояснює МЕР.
До 2023 р. в ОЕЗ створять понад 3,4 тис. робочих місць.
У безпосередній близькості від ОЕЗ розташовані вантажна залізнична станція “Гайдамак” Далекосхідної залізниці пропускною здатністю 400 вагонів на добу і контейнерний термінал вантажообігом 28,6 тис. контейнерів. Електропостачання промислового майданчика здійснює підстанція “Соллерс”.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас