З 25 тис. працівників прокуратури в Україні доцільно залишити 12 тис. - пропозиція нардепа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 25 тис. працівників прокуратури в Україні доцільно залишити 12 тис. - пропозиція нардепа

Казна та Політика
463
Чисельність працівників української прокуратури доцільно скоротити вдвічі.
З 25 тисяч працівників органів прокуратури в Україні доцільно залишити 12 тисяч. Таку думку висловив народний депутат, член депутатської групи «Економічний розвиток» Віталій Журавський.
«Серед важливих завдань, які сьогодні стоять перед парламентом, – прийняти новий закон про прокуратуру. Він повинен перетворити цю державну інституцію на орган, який виключно підтримуватиме в суді державне обвинувачення. Прокуратуру, зокрема, слід позбавити повноважень здійснювати перевірку дотримання чинного законодавства, починаючи від будь-якого маленького приватного підприємства до Кабінету Міністрів. Потрібно раз і назавжди відмовитися від згубної практики, коли прокуратура самостійно виявляє порушення законів, проводить за такими фактами слідство, спостерігає за цим «слідством» і одночасно підтримує за ним державне обвинувачення в суді», – зазначив політик.
На переконання Віталія Журавського, слідчі підрозділи доцільно було б виділити зі складу прокуратури і перенести їх до МВС і СБУ, і, таким чином, забезпечити зовнішній контроль за якістю досудового слідства.
«Що стосується надання правової допомоги незахищеним верствам населення, то цю функцію цілком могли б виконувати місцеві управління юстиції, а не слідчий орган, яким є сьогодні прокуратура. Не зайве ліквідувати спеціальні прокуратури (природоохоронні, військові, транспортні). Це велике навантаження на бюджет, який і так на ладан дихає», – додав народний депутат.
«На сьогодні в прокуратурі працює за офіційною статистикою близько 25 тисяч осіб. А для такої країни як Україна достатньо і 12 тисяч співробітників. Крім того, прокуратура вимагає оновлення і організаційного, і кадрового. У тому числі і шляхом люстрації, але не в стилі пошуку відьом, а виключно на законних підставах. У прокуратурі не місце тим, хто брав хабарі, незаконно позбавляв свободи громадян. Сподіваюся, що в результаті кадрової перевірки там залишаться чесні фахівці. І прокуратура поповниться молодими здатними юристами”, – резюмував Віталій Журавський.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас