Європа домовилася про створення "банківського союзу Єврозони" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа домовилася про створення "банківського союзу Єврозони"

Фондовий ринок
680
Європейським законодавцям вдалося домовитися про нові правила, що полегшують ліквідацію проблемних банків, пише Reuters.
Незадовго до розпуску Європарламенту перед травневими виборами законодавці схвалили агентство, яке буде закривати слабкі банки єврозони.
За словами Мішель Барньє, комісара ЄС з питань регулювання, банківський союз доповнює економічний і фінансовий союз, завершує еру масштабних програм допомоги і гарантує, що платники податків більше не будуть оплачувати рахунки, коли у банків проблеми.
Лідери ЄС вже протягом 2 років працюють, щоб створити банківський союз єврозони, щоб зміцнити фінансову архітектуру валютного блоку і захист банківського сектора у разі кризи.
Нові правила полегшують перекладання втрат на власників облігацій і навіть великих вкладників збанкрутілих банків. При цьому питання, що робити, якщо обвалиться дуже великий банк, залишається відкритим.
“Від цього часу платникам податків не доведеться систематично оплачувати рахунки за банківськими збитками, – сказав Мартін Шульц, президент Європарламенту. – З’являться чіткі правила вирішення проблем слабкого банку”.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас