Ціна за Україну: інвестиції в російську комерційну нерухомість у першому кварталі обвалилися на 73,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна за Україну: інвестиції в російську комерційну нерухомість у першому кварталі обвалилися на 73,5%

Нерухомість
1606
Інвестиції в комерційну нерухомість у Росії в першому кварталі впали на 73,5% порівняно з тим самим періодом минулого року, підрахували аналітики компанії CBRE. Загальна сума угод знизилася з $2,4 млрд до $636 млн.
Витрати інвесторів на купівлю комерційної нерухомості в перші три місяці цього року становили всього 636 млн доларів, або 26,5% від рівня першого кварталу 2013 року, йдеться у звіті CBRE. Весь ринок перебував під тиском стрімкої спекулятивної атаки на рубль і геополітичних подій, вважають аналітики компанії. Переглядати загальнорічний прогноз CBRE збирається в II кварталі 2014р.
Компанія JLL свій прогноз за річним обсягом інвестицій у комерційну нерухомість у Росії вже переглянула, знизивши його з 7 млрд доларів одразу до 3,4 млрд дол. Таке рішення пояснювалося “стресовою ситуацією в економіці і невизначеністю в настрої інвесторів”.
Якщо прогноз збудеться, 2014 рік виявиться найбільш невдалим для сектора комерційної нерухомості починаючи з 2009 року. Тоді вкладення в ринок нерухомості Росії становили 3,2 млрд доларів, зазначив керівник відділу досліджень JLL Том Манді, але за збільшення ділової активності до липня ще можлива зміна прогнозу на більш сприятливий.
“Зниження інвестиційної активності викликано коливаннями курсів валют, і більшість інвесторів чекають на стабілізацію обстановки на валютному ринку, перш ніж вони продовжать процес закриття поточних і нових угод”, – йдеться у звіті Colliers International. Ще одним фактором, що вплинув на зниження активності, стали пряме залучення Росії в політичну кризу в Україні і негативна реакція західних країн на нього, вважають аналітики цієї компанії. За їх даними, в січні-березні 2014р. в російську комерційну нерухомість було вкладено 642 млн дол (35% від обсягів I кварталу 2013р.).
Глобальний ринок нерухомості продовжує зростати. За підрахунками експертів JLL, в I кварталі 2014р. обсяг прямих інвестицій у комерційну нерухомість у світі сягнув 130 млрд дол, збільшившись на 23% порівняно з торішнім результатом за той же період.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас