Суд заборонив Жеваго рити кар'єр біля Кременчука — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд заборонив Жеваго рити кар'єр біля Кременчука

Казна та Політика
755
Автозаводський районний суд Кременчука вчора скасував програму розвитку району, яка передбачала будівництво Біланівського гірничо-збагачувального комбінату (ГЗК) компанією Ferrexpo бізнесмена Костянтина Жеваго.
Як йдеться в постанові суду, цивільний позов про заборону будівництва ГЗК подав житель міста Володимир Риженко, який заявив, що новий рудник несе загрозу його життю і здоров’ю.
Втім, рішення суду не означає, що схема планування Кременчуцького району скасовується повністю. Суд рекомендує при прийнятті нової схеми провести широкомасштабні громадські слухання і забезпечити необхідні екологічні експертизи.
Будівництво Біланівського ГЗК вже кілька років супроводжується протестами екологів і місцевих жителів. Вони налаштовані проти Біланівського ГЗК, тому що для реалізації цього проекту необхідно переселити жителів 14 сіл і виділити 20 тис. га родючих земель. До того ж населення побоюється можливого підвищення радіаційного фону.
Беланівский ГЗК заснований в грудні 2009 року компанією Ferrexpo. Передбачалося, що комбінат буде розробляти Біланівське і Галещинське родовища залізних руд. За даними компанії, ресурси руди на цих родовищах становлять 1,7 млрд тонн з вмістом заліза 30-32%. Цих запасів вистачить на 28 років повноцінної роботи кар’єра.
Зараз Ferrexpo видобуває руду на Полтавському та Єристівському ГЗК, розташованих неподалік.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас