У Донецькій області розпочинається антитерористична операція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Донецькій області розпочинається антитерористична операція

Казна та Політика
19679
Спікер Верховної Ради України, в.о. президента України Олександр Турчинов заявляє, що антитерористична операція на півночі Донецької області почалася в ніч на вівторок. “Сьогодні вночі на півночі Донецької області почалася антитерористична операція. Але вона проходитиме поетапно, відповідально, виважено. Мета цих дій, я ще раз підкреслюю, захистити громадян України”, – сказав він, виступаючи у Верховній Раді України.
Зараз у Донецькій області зосереджені сили і засоби, необхідні для проведення антитерористичної операції (АТО), указ про проведення якої вчора підписав в.о. Президента України О.Турчинов. Про це повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.
“У районі проведення операції від учорашнього вечора працює керівництво АТО. Визначено першочергові цілі операції, розроблений і почав реалізовуватися план її проведення.
Під час розробки плану було поставлено першочергове завдання уникнути жертв серед мирного населення. Хоча, враховуючи широке залучення до акцій сепаратистів місцевого населення (“ідейних” і “куплених”), такі гарантії надати неможливо.
На час проведення операції мобільний зв’язок в районі її проведення буде блокований.
За даними групи “Інформаційний Опір”, лідери сепаратистів отримали від своїх російських координаторів орієнтацію на повторення “донецького” сценарію (у разі його успіху) в сусідніх регіонах. Вже зараз відзначаються спроби проникнення груп екстремістів з Донецької до сусідніх областей. Ці спроби присікаються місцевими правоохоронцями та силами місцевої самооборони.
У прикордонних регіонах України посилено режим охорони державного кордону з Росією. Тут же частинами та підрозділами Збройних сил України вибудувана смуга оборони, виконані завдання щодо її інженерного забезпечення, створена ешелонована система протиповітряної оборони.
“Частини Збройних сил України приведені в повну бойову готовність”, – написав Д.Тимчук на своїй сторінці у Фейсбуці.
Як повідомляв УНН, виконуючий обов’язки Президента України, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав указ № 405/2014 “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 квітня 2014 року “Про невідкладні заходи з подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас