"Укравтодор" хоче розплатитися з підрядниками векселями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укравтодор" хоче розплатитися з підрядниками векселями

Фондовий ринок
263
Державне агентство автомобільних доріг України (“Укравтодор”) розглядає можливість погашення заборгованості перед підрядниками за допомогою векселів, які буде викуповувати державний “Ощадбанк”. Про це заявив голова агентства Олександр Малін в ході зустрічі з громадськими активістами та представниками шляхо-ремонтних підприємств.
“Ми розглядаємо і варіант, щоб випустити і розрахуватися з вами (підрядчиками – УНІАН) векселями, які тут же купить «Ощадбанк», але спочатку нам потрібно погодити обсяг державних гарантій, оскільки для Укравтодору це буде нове запозичення”, – повідомив Малин.
За його словами, така схема дозволить влити в підприємства живі гроші і запобігти зупинці їх роботи.
Голова агентства уточнив, що сукупний кредитний портфель “Укравтодору” перевищує 37 млрд грн, не включаючи близько 3 млрд грн боргів перед підрядними організаціями.
“Це і постачальники паливно-мастильних матеріалів, це і безпосередні виконавці робіт, яким ми заборгували з 2010, 2011, з 2012 року і розрахували їхні внутрішні фінансові та бухгалтерські втрати за період з виконання робіт до сьогодні”, – сказав Малин.
Він нагадав, що частина заборгованості агентства – це податкові зобов’язання, які одразу після погашення боргів повернуться в бюджет. Тому керівництво агентства вивчає можливість погашення векселями лише частини заборгованості в обсязі зобов’язань підприємств перед державним бюджетом, що дозволить одразу здійснити розрахунок з бюджетом, не чекаючи надходження коштів.
“Ми повністю розписали механізм, приготувалися і запропонували це Кабміну, якщо вони вважатимуть це за можливе. Ми цю систему зараз прописуємо, щоб не чекати вільного ресурсу”, – сказав голова “Укравтодору”.
Як повідомляв УНІАН, Державне агентство автомобільних доріг України в 2014 році має намір направити на погашення раніше взятих боргів близько 11 млрд грн.
За словами міністра інфраструктури України Максима Бурбака, з виділених у бюджеті 2014 року на дороги 15,6 млрд грн близько 10 млрд грн потрібно направити на обслуговування боргів, а на утримання 170 тис. кілометрів доріг буде виділено лише 2,6 млрд грн.
У 2013 році на фінансування Укравтодору було передбачено 23,9 млрд грн, з них 15,565 млрд грн – на дорожні роботи, 8,4 млрд грн – на погашення кредитної заборгованості.
Довідка УНІАН. Державне агентство автомобільних доріг України є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом міністрів України через міністра інфраструктури.
12 березня 2014 року розпорядженням Кабінету міністрів головою Укравтодору був призначений Олександр Малін.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас