Фондові ринки світу чекає корекція на на 10-15% - вже восени — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові ринки світу чекає корекція на на 10-15% - вже восени

Фондовий ринок
1139
Після різкого падіння індексів США та Європи за підсумками минулого тижня головний спеціаліст з інвестиційної стратегії Bank of America Майкл Хартнетт попередив інвесторів про ризик значної корекції на фондових ринках, яка, однак, очікується не зараз, а майбутньої осені, повідомляє MarketWatch.
“Багато готівки і низький левередж… “Бичачий” ринок так не закінчується. Ми вважаємо, що серйозна корекція – в 10-15% – більш імовірна цієї осені, коли Федрезерв завершить програму кількісного пом’якшення і зростуть очікування підвищення ставок”, – написав він у листі до клієнтів банку. Крім того, М.Хартнетт склав приблизну програму подій на поточний рік.
З січня по квітень очікується різкий поворот в ситуації на світових ринках, коли головні “невдахи” минулого року – ринки, що розвиваються, облігації та золото – стануть лідерами зростання, змінивши Японію, індекс Nasdaq і долар США. Однією з причин цього М.Хартнетт називає пом’якшення риторики центробанків. Згідно з прогнозом, Nasdaq в цей період буде перебувати близько 4000 пунктів (як на момент завершення минулого тижня), бразильський реал – біля $2,20, а прибутковість десятирічних держоблігацій США складе 2,5%.
“Основним ризиком в цей період є втрата довіри ринків до Федрезерву, єдиної інституції, якій дійсно вірять в світі”, – зазначив експерт.
Далі, з травня по серпень, прогнозується повернення інтересу інвесторів до паперів з великими перспективами зростання і високою прибутковістю, а також ставок на підвищення курсу долара США. Крім того, учасники ринку будуть сповнені оптимізму щодо американської економіки. Bank of America очікує, що в найближчі 3 квартали зростання ВВП США становитиме близько 3-3,5%, що стане найдовшим періодом з 2005 року, коли показник зростає темпами в 3% і вище.
На цьому тлі кредитні ринки збережуть свою силу, зростуть акції компаній з високою капіталізацією і циклічними котируваннями, наприклад, з Японії та індексу Dow Jones Industrial Average.
Врешті, у вересні може наступити корекція.
“Ведмедям”, котрі очікують зниження вже найближчим часом, варто почекати до вересня, вважає М.Хартнетт. Тоді акції можуть почати дешевшати на тлі зростання побоювань з приводу підвищення базових процентних ставок в США, особливо в міру наближення вересневого і жовтневого засідань ЦБ країни. М.Хартнетт, проте, залишив незмінним свій прогноз, згідно з яким індекс Standard & Poor’s завершить 2014 рік на позначці 2000 пунктів.
Песимізм М.Хартнетта розділяє відомий своїми неординарними, але часто вірними прогнозами інвестор Марк Фабер. В інтерв’ю минулого тижня він заявив, що в найближчі 12 місяців він очікує падіння індексу Dow Jones, яке може стати гірше обвалу на 22,6%, що стався 19 жовтня 1987 р.
“Ринок потихеньку починає усвідомлювати, що Федрезерв немає ані найменшого уявлення про те, що відбувається у світі, – заявив М.Фабер. – Падіння може скласти 20% або навіть 30%, хтозна. Все, що я хочу сказати: зараз не найкращий час, щоб купувати акції”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас