У столиці стрімко падає попит на оренду житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У столиці стрімко падає попит на оренду житла

Нерухомість
2078
На ринку оренди житлової нерухомості Києва спостерігається значне падіння попиту і стрімке зростання пропозиції, як наслідок – зниження до 20% ціни довгострокової оренди житла в столиці, яку декларують орендодавці у своїх оголошеннях.
Такі результати дослідження ринку вторинної житлової нерухомості Києва в березні 2014 року, яке провели фахівці дослідницької групи Colliers International на основі аналізу розміщених на порталі оголошень і поведінки користувачів порталу (531 тис. відвідувань).
Вартість оренди житла в Києві довгі роки залишалася однією з головних перешкод, яку доводилося долати іногороднім, які працюють у столиці.
З початку цього року ситуація змінилася, у березні орендні ставки на квартири впали до 20% (в порівнянні з березнем 2013 року).
Тетяна Шаматуха, керуючий партнер рекрутингової компанії “Гармонія Розвитку Бізнес”, розповіла, що “у зв’язку зі зниженням купівельної спроможності і, як наслідок, зниженням бізнес-активності (а в окремих випадках, і з закриттям ринку збуту) в 2014 році багато роботодавці почали скорочення в своїх компаніях.
Кожен другий кандидат, який приходить на співбесіду повідомляє про те, що його скоротили або в компанії планується скорочення. Багато іногородних співробітників, втративши роботу, змушені покидати столицю”.
Як наслідок, квартири, які здавалися в оренду, звільняються, ринок оренди втрачає орендарів.
Одночасно спостерігається стрімке зростання пропозиції квартир для оренди, за рік за деякими типами квартир воно виросло до тих же 70%, що також може свідчити про падіння попиту на ринку.
Так, в березні 2014 року пропозиція оренди:
1-кімнатних квартир за місяць збільшилася на 27%, за рік – на 70% і склало 12 129
2-кімнатних квартир: за місяць збільшилася на 19%, за рік – на 58% і склало 13 566 об’єктів;
3-кімнатних квартир: за місяць збільшилася на 16%, за рік – на 34% і склало 6 276 об’єктів;
4+ кімнатні квартири: за місяць збільшилася на 11%, за рік – на 38% і склало 1 915 об’єктів.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас