Ціни на житло у Великобританії в квітні обновили історичний максимум — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на житло у Великобританії в квітні обновили історичний максимум

Нерухомість
60
Ціни на житло у Великобританії в квітні оновили рекорд другий місяць поспіль, пише The Wall Street Journal з посиланням на дані компанії Rightmove Plc – оператора сайту нерухомості.
Кількість покупців на ринку як і раніше перевищує кількість продавців, при цьому нестача нових будинків на ринку, ймовірно, буде штовхати ціни вгору наступні кілька місяців.
За даними Rightmove, середня вартість будинку, виставленого на продаж, збільшилася на 2,6% порівняно з попереднім місяцем – до рекордних 262,594 тис. фунтів стерлінгів ($440,73 тис.). Зростання цін на будинки порівняно з квітнем 2013 становить 7,3% і стало максимальним з жовтня 2007 року.
У березні вартість житла у Великобританії збільшилася на 1,6% щодо попереднього місяця і на 6,8% в річному вираженні.
“Рекорди руйнуються: новий рекорд ціни пропозиції по країні встановлений вже другий місяць поспіль. Ціни в популярних місцях продовжать зростати, ще більше погіршуючи цінову доступність, оскільки нам слід було більше будувати в минулому, і ми все ще не плануємо достатніх обсягів забудови”, – заявив директор і аналітик ринку житла Rightmove Майлз Шіпсайд.
У Лондоні також було встановлено новий рекорд: будинки в середньому подорожчали на 19,8 тис. фунтів з березня, до 572,35 тис. фунтів.
Дані Rightmove підтверджують опублікований минулого тижня звіт Королівського інституту дипломованих оцінювачів (RICS), що показав зростання активності на цьому ринку: кількість укладених угод в березні була максимальною з лютого 2008 року. На думку оцінювачів RICS, зростання цін на житло виходить за рамки Лондона і півдня Англії, якими воно обмежувалося якийсь час.
Водночас в Rightmove відзначають, що кількість людей, що міняють житло, перевищує кількість первинних покупців та інвесторів. Це, ймовірно, дозволить частково компенсувати дефіцит житла, виставленого на продаж, відзначають експерти компанії.
Міністерство фінансів Великобританії на чолі з Джорджем Осборном і Банк Англії пообіцяли уважно стежити за зростанням цін на житло, яке все більше поширюється по всій країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас