В Україні необхідно створити якісну IT-інфраструктуру - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні необхідно створити якісну IT-інфраструктуру - експерти

Казна та Політика
451
Створення якісної інформаційної інфраструктури сприятиме посиленню ролі України у сфері інноваційної діяльності на міжнародному рівні. Про це йшлося під час круглого столу на тему “Розвиток національного плану розвитку широкосмугового доступу до мережі Інтернет”.
Ключовою проблемою круглого столу стало вирішення питання розвитку національного плану ШПД України за досягнення балансу інтересів національної безпеки, міжнародних стандартів, громадськості, підприємств галузі та кінцевих споживачів телекомунікаційних послуг.
Під час круглого столу було обговорено міжнародний досвід розробки та впровадження національних планів ШПД, вплив його розвитку на підвищення ефективності галузей економіки, прискорення реформ і зростання ВВП, структуру та підходи до розробки національного плану ШПД, джерела і механізми фінансування розвитку відповідних національних планів.
Учасники круглого столу, погоджуючись з необхідністю розвитку широкосмугового доступу до мережі Інтернет в Україні, під час обговорення позначили надзвичайно широкий спектр можливих шляхів його розвитку, а також низку суперечливих, але водночас збалансованих рішень, які повинні бути прийняті на рівні виконавчої та законодавчої влади. Безперечну підтримку знайшла пропозиція з якнайшвидшого розвитку бездротового доступу до мережі Інтернет на базі технологій 3G і налагодження організації надання ліцензій для використання 4G.
Нагадаємо, за словами голови Комітету Верховної Ради з питань інформатизації та інформаційних технологій Валерія Омельченка, законодавство IT-галузі необхідно привести до європейських стандартів.
“Впровадження широкосмугового доступу до мережі інтернет (ШПД), або як його прийнято на заході називати Бродбенд, є завданням не суто технічним, що стосується швидкісної передачі даних, а завданням стратегічним, соціально-економічним, конкурентного значення”, – зазначив Валерій Омельченко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас