Українські товари будуть перемагати російські аналоги - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські товари будуть перемагати російські аналоги - експерт

Казна та Політика
2054
Українські товари будуть залишатися конкурентоспроможними в Росії і будуть перемагати російські аналоги. Про це в ексклюзивному коментарі телеканалу БТБ заявив керуючий партнер інвесткомпанії “Кепітал Таймс” Ерік Найман, передає УНН.
Експерт зазначив, що існує тільки два фактори, які можуть значно вплинути на експорт українських товарів.
“Якщо Росія не введе ніяких митних обмежень і не почне розповідати казки, що у вас там якісь жучки і невиконання невідомо якого регламенту. І другий елемент, як іще Росія може боротися з українськими товарами, – це низькі ціни на енергоносії (на внутрішньому ринку). Тобто для нас вони вартість нафти і газу завищують, а всередині можуть собі дозволити тримати нижчі (ціни)”, – сказав Найман.
Він зазначив, що Росія вже давно взяла курс на заміщення імпортних товарів, оскільки розуміє свою залежність. Однак ці програми не можна назвати ефективними або такими, що можуть суттєво пошкодити експорту українських товарів.
“Вони давно вже розуміють, що можуть переробляти в Росії продукти харчової промисловості, металургії, інших секторів. Насамперед – розуміючи певну залежність від експорту енергоносіїв. Тому що на сьогодні весь фундамент економічного добробуту Росії залежить від того, наскільки високі ціни на газ і нафту. І цей фундамент ще більш вразливий, ніж за часів Радянського Союзу. Російська влада розуміє це і проводить програми заміщення імпорту. На мій погляд, дуже неефективні, їх потрібно побоюватися, але сказати що боятися… Українські товари були, є і будуть конкурентоспроможні в Росії. Вони будуть перемагати російські аналоги”, – підкреслив Найман.
Нагадаємо, нещодавно прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Росія закриває ринок для українських товарів з порушенням всіх домовленостей.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас