Під контролем Коломойського створюється батальйон патріотів для захисту України - "зеленим чоловічкам" пообіцяли другий Сталінград — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Під контролем Коломойського створюється батальйон патріотів для захисту України - "зеленим чоловічкам" пообіцяли другий Сталінград

Казна та Політика
5048
У Дніпропетровську в понеділок, 14 квітня, розпочинається формування батальйону спеціального призначення “Дніпро” для захисту України з числа патріотично налаштованих мешканців області та під керівництвом офіцерів-“афганців”, повідомляє censor.net.ua.
“Рішенням міністра внутрішніх справ Арсена Авакова створена нормативна база для формування частин самооборони жителів східних і південних областей України від диверсійних атак і нападів невідомих озброєних угруповань без розпізнавальних знаків. Ми оперативно погодили з паном Аваковим всі технічні питання нашої взаємодії. Я уповноважений заявити, що в Дніпропетровську ми розпочинаємо формування батальйону спеціального призначення “Дніпро”, – заявив заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Геннадій Корбан виданню в неділю.
За його словами, батальйон буде укомплектований жителями Дніпропетровської області. “Тут не буде ніяких політичних організацій, особовий склад буде комплектуватися виключно з числа патріотів України та Дніпропетровщини. Порядок прийому добровольців буде офіційно оголошено на сайті Дніпропетровської обласної адміністрації. Насамперед, на службу будуть зараховані добровольці з бойовим досвідом, і практикою служби в Збройних Силах та правоохоронних органах”, – розповів заступник голови обладміністрації.
“Командирами будуть призначені досвідчені офіцери-“афганці”, які будуть підібрані за своїми бойовими якостями і заслугами, а не за принципом зв’язків і знайомств. Наша мета – гарантувати правопорядок і безпеку громадян України, яким загрожує діяльність невідомих диверсійних груп і незаконних збройних формувань на території Дніпропетровської області, а також на територіях сусідніх Харківської, Донецької, Луганської, Запорізької областей”, – додав Корбан.
Він також зазначив, що озброєння батальйону буде забезпечено зі складів Міністерства внутрішніх справ і Міністерства оборони України, операції будуть плануватися і проводитися у взаємодії з державними органами.
“Особистий контроль за діями батальйону спецпризначення “Дніпро” здійснюватиме голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігор Коломойський”, – підкреслив Корбан.
“По-перше, хочу попередити всіх так званих “зелених чоловічків”, – на відміну від інших, ми не боязкого десятка і при спробі захоплення будівель підрозділів СБУ та МВС будемо одразу стріляти на поразку. Всі, хто захочуть влаштувати війну в області, повинні знати, що Дніпропетровськ стане для них другим Сталінградом, тільки в цій битві виграє український народ. По-друге, хочу подякувати громадськості, журналістам, користувачам соціальної мережі “Фейсбук” за активну підтримку концепції громадянської самооборони і створення громадських добровольчих сил безпеки на Сході України. Єдина позиція влади і суспільства заради захисту територіальної цілісності України – це гарантія ефективності нашої спільної роботи”, – резюмував Корбан.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас